- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 50
- STOB recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Polenta kukuřičná instantní (v suchém stavu) | 100 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 260 |
Parmezán 32% | 25 |
Cottage 20% průměr | 250 |
Voda | 260 |
Mozzarella 45% | 60 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Fazolky | 200 |
Zeleninová směs hrášek + mrkev | 200 |
Dochucovadla:
hmtotnost hotového pokrmu 1200 g
Energetická hodnota celkem: 5223 kJ
Bílkoviny (g): 82,
Tuky (g): 42,
Sacharidy (g): 134,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 522 kJ
Bílkoviny (g): 8.2, Tuky (g): 4.2, Sacharidy (g): 13.4, SAFA (g): 2.6, Cukry (g): 3.6, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Do hrnce dáme mléko a vodu, zahřejeme a vsypeme polentu. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí. Přidáme nastrouhaný parmezán. Necháme krátce vychladnout, vmícháme cottage, vejce a libovolnou zeleninu (např. hrášek, mrkev, fazolky), zelenina může být i sterilovaná nebo mražená. Dle chuti osolíme a promícháme. Směs vlijeme do koláčové formy a pečeme při 180 stupních, dokud směs neztuhne. Po 15 minutách pečení přidáme pokrájenou nebo natrhanou mozzarellu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.