TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Rizoto s tofu, hráškem a cuketou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 40
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Vyzkoušejte rychlé bezmasé rizoto, které se hodí na oběd i večeři (v případě večeře můžete trochu ubrat na porci rýže). Rizoto se hodí také s sebou do krabičky do práce nebo do školy.

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 4052 kJ

Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 112, SAFA (g): 4, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 2026 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 56, SAFA (g): 2, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 9.5, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Rýži uvaříme dle návodu na obale. Cuketu nakrájíme a orestujeme na troše řepkového oleje, po chvíli přidáme i hrášek (čerstvý nebo mražený) a uvařenou rýži a chvíli restujeme, na závěr dochutíme sójovou omáčkou. Tofu nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi z obou stran, přidáme k rýži, posypeme sezamovými semínky a podáváme.

Fotografie

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 04. 2020 13:24
Je to překvapivě dobré a rozhodně to trvá kratší čas než 40 minut :). Než se uvařila rýže, stačila jsem nakrájet a orestovat zeleninu a na 2. pánvi tofu. Celé to nezabralo víc než 25 minut :). Jen poznámka k množství oleje - celkem 340g zeleniny podle mě nejde orestovat na 6g oleje, i když použiji super nepřilnavou pánev. Použila jsem 2násobné množstí.

Naši partneři