TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Vepřová panenka s bramborovo-celerovým pyré a houbami

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 40
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 3878 kJ

Bílkoviny (g): 82, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 70, SAFA (g): 15, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1939 kJ

Bílkoviny (g): 41, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 35, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 9.5, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Vepřovou panenku očistíme, osolíme a nakrájíme na větší kousky (válečky). Takto připravenou panenku opečeme ze všech stran na pánvi, poté přemístíme do trouby a dopékáme cca 20 min na 120 °C. Před servírováním necháme panenku chvíli odpočinout v alobalu, poté nakrájíme na plátky. Očištěný celer a brambory uvaříme společně v osolené vodě do měkka, slijeme, přidáme máslo, mléko a vše společně rozšleháme na jemnou kaši. Žampiony překrájíme a opečeme na troše oleje (cca 3-5 min), na závěr osolíme, přidáme nasekanou petrželku a můžeme zjemnit trochou zakysané smetany. Žampiony můžeme nahradit i jinými houbami, které nasbíráme v lese, jen je potřeba je déle dusit.

Fotografie

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 09. 2021 23:23
Vypadá to jako velmi chutné jídlo, díky za recept.
25. 08. 2021 11:29
To vypadá dobře.

Naši partneři