- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 90
- STOB recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 4 |
Olej olivový | 12 |
Olej řepkový | 8 |
Knäckebrot Wasa original | 96 |
Paprika červená | 100 |
Fazole černé (v suchém stavu) | 100 |
Makrela uzená | 80 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, tymián, citronová (limetková) šťáva, koriandr, olivový olej
Energetická hodnota celkem: 4432 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 39,
Sacharidy (g): 128,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 38,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 554 kJ
Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 4.9, Sacharidy (g): 16, SAFA (g): 1, Cukry (g): 0.9, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Černé fazole namočíme (cca 12 h předem), poté vodu zcedíme a uvaříme v nové vodě doměkka. Po uvaření 3/4 vody slijeme, zbytek ponecháme a vše rozmixujeme do hladké kaše. Takto připravenou fazolovou pastu dáme na pánev a opečeme (je třeba odvařit přebytečnou vodu a zredukovat do požadované konzistence). Dochutíme solí a necháme vychladnout. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky. Opečeme na pánvi na troše řepkového oleje doměkka, na závěr přidáme sůl, pepř, tymián a trochu citronové (nebo limetové) šťávy. Na knäckebrot (nebo jiné pečivo) namažeme fazolovou pastu, přidáme opečené papriky a kousky uzené makrely. Na závěr zakápneme citronovou (nebo limetovou) šťávou, olivovým olejem a posypeme nasekaným koriandrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.