- Autor: Jirina55
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 400 |
Krůta bez kůže průměr (syrová bez kostí) | 200 |
Olej slunečnicový | 30 |
Cibulka jarní | 150 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Brambory rané | 600 |
Energetická hodnota celkem: 6228 kJ
Bílkoviny (g): 158,
Tuky (g): 47,
Sacharidy (g): 99,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1557 kJ
Bílkoviny (g): 39.5, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 24.8, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
krůtí maso nakrájíme na malé kostičky, na lžíci oleje osmažíme do růžova mladou cibulku a houby spolu s krůtím masem, okořeníme medvědím česnekem a lehce zpevníme vejcem. Hotovou směs klademe na plátky krůtího prsního řízku, který jsme mírně osolili, zabalíme a vložíme do zapékací misky, která je tak velká, že se nám k masu vejdou i plátky raných brambor, které rovněž lehce osolíme a posypeme kmínem Pečeme v roubě nebo v remosce cca 30 minut. Podáváme se zeleninovou oblohou a nebo se zeleninovým salátem
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.