- Autor: Trhan
- Doba přípravy (min.): 20
- Porce: 2.00
Salát z jablek, ananasu, pórku a bílého jogurtu se zakysanou smetanou
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ananas | 330 |
Jablka | 220 |
Jogurt Jogobella light - průměr (Zott) | 150 |
Smetana zakysaná light průměr | 20 |
Oleje (všechny druhy) | 6 |
Pór | 30 |
Hrozinky | 32 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 2266 kJ
Bílkoviny (g): 8,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 103,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 82,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1133 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 51.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 41, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Ananas a jablka nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. Pak si připravíme směs z bílého jogurtu (1ks), který smícháme s 2 lžicemi zakysané smetany (8%) a 1 lžící oleje (bodlákový,rýžový, lněný), osolíme, opepříme a smícháme s jablky, ananasem a pórkem, před podáváním posypeme hrozinkami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.