- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 55 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 10 |
Eidam 45% | 50 |
Krupice pšeničná jemná | 15 |
Energetická hodnota celkem: 1286 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 13,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 107 kJ
Bílkoviny (g): 1.8, Tuky (g): 1.6, Sacharidy (g): 1.1, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 0.1, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Rozšleháme vejce se dvěma lžícemi mléka, přidáme na jemno nastrouhaný sýr a jemnou krupici podle potřeby. Husté těstíčko lijeme přes síto do vroucí polévky.Velikost kapání záleží na velikosti oček v sítu.Když vyplave je vařené.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.