- Autor: MartaMich
- Uživatelský recept
- Porce: 24.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 50 |
Ředkev | 50 |
Špenát | 50 |
Vejce celé (vařené natvrdo) | 55 |
Telecí kýta (syrová) | 80 |
Mořské řasy Nori (sušené vločky) | 10 |
Rýže Sushi (v suchém stavu) | 150 |
Energetická hodnota celkem: 3187 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 131,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 133 kJ
Bílkoviny (g): 1.6, Tuky (g): 0.4, Sacharidy (g): 5.5, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 0.3, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Příprava rýže: 15 dkg kulatozrnné rýže s 220 ml vody, propláchnutou rýži vložit do horké vody a vařit do měkka cca 15 min a nechat vychladnout. Příprava zeleninové náplně: blanšírujeme postupně bílou ředkev, červenou mrkev a zelený špenát, Příprava masa a svítku: na vytřené pánvi mastným papírem či troškou oleje oprahneme na nudličky nakrájené maso, vyjmeme a na pánev vylijeme rozšlehané vejce, které po obou stranách zlehka oprahneme, pak nakrájíme na nudle asi 1 cm široké. Příprava obalu: sušenou řasu nori ve tvaru plátu 20*20 cm namočíme do vody, po chvilce přendáme na slaměný plát, pokryjeme tenkou vrstvou uvařené rýže, podélně doprostřed položíme nudle masa, svítku a tří druhů zelenin plát svineme a konce přitiskneme k sobě, utáhneme, aby se obsah utěsnil. Ruličku vložíme do chladničky. Toto množství stačí na 3 ruličky. před podáváním, nakrájíme ostrým nožem nebo elektrickým nožem na kousky po 8 z jedné ruličky. Přílohy: Wasabi pasta, naložený zázvor bílý nebo růžový, sojová omáčka, popřípadě ještě sushi ocet. podle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.