- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 35
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr třtinový hnědý | 6 |
Mandle (nesolené) | 30 |
Jahody | 600 |
Puding průměr (prášek) | 40 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 400 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 20 |
Tvaroh odtučněný průměr | 250 |
Energetická hodnota celkem: 4255 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 23,
Sacharidy (g): 145,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 84,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 709 kJ
Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 24.2, SAFA (g): 1, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Nejprve si připravíme krém. Pudink uvaříme (v trochu menším množství mléka, než je uvedeno v návodu), lehce osladíme (cukr můžeme nahradit nekalorickým sladidlem) a necháme vychladnout (přikryjeme fólií, aby se nevytvořil škraloup). Až bude mít pudink pokojovou teplotu, vyšleháme společně s tvarohem do hladkého krému. Pro dospělé můžeme do krému na závěr přimíchat i trochu rumu. Mandlové plátky krátce opražíme nasucho na pánvi, přidáme trochu třtinového cukru a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Sesypeme z pánve, rozprostřeme do jedné vrstvy a necháme vychladnout. Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Do skleničky vrstvíme postupně jahody a krém a na závěr posypeme mandlemi.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.