TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Jahodový pohár s pudinkovým krémem a karamelizovanými mandlemi

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 35
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 4255 kJ

Bílkoviny (g): 56, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 145, SAFA (g): 6, Cukry (g): 84, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 709 kJ

Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 24.2, SAFA (g): 1, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Nejprve si připravíme krém. Pudink uvaříme (v trochu menším množství mléka, než je uvedeno v návodu), lehce osladíme (cukr můžeme nahradit nekalorickým sladidlem) a necháme vychladnout (přikryjeme fólií, aby se nevytvořil škraloup). Až bude mít pudink pokojovou teplotu, vyšleháme společně s tvarohem do hladkého krému. Pro dospělé můžeme do krému na závěr přimíchat i trochu rumu. Mandlové plátky krátce opražíme nasucho na pánvi, přidáme trochu třtinového cukru a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Sesypeme z pánve, rozprostřeme do jedné vrstvy a necháme vychladnout. Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Do skleničky vrstvíme postupně jahody a krém a na závěr posypeme mandlemi.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři