- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 4.00
Pokud jste milovníci exotičtějších chutí, pak vás toto batátové kari s červenou čočkou určitě nadchne! Hodí se skvěle na večeři i oběd, v případě oběda můžete trochu zvětšit porci nebo přidat ještě navíc další zdroj bílkovin (například tofu).
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibulka jarní | 60 |
Curry Pasta průměr | 30 |
Rajčatové pyré | 200 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 250 |
Brokolice | 250 |
Mrkev | 150 |
Batáty | 400 |
Zázvor | 18 |
Česnek | 6 |
Cibule | 140 |
Olej řepkový | 10 |
Dochucovadla:
kardamon, citronová tráva, římský kmín, limetka, koriandr, hmotnost hotového pokrmu 2150 g, na 100 g 290 kJ
Energetická hodnota celkem: 6237 kJ
Bílkoviny (g): 84,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 247,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 72,
Vláknina (g): 68,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1559 kJ
Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 61.8, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Cibuli si očistíme a nakrájíme nadrobno, orestujeme na troše oleje, po chvíli přidáme i na plátky nakrájený česnek a nadrobno nakrájený zázvor. Přidáme curry pastu, kardamon, citronovou trávu a římský kmín. Poté přidáme na kostky nakrájené oloupané batáty a na půlkolečka nakrájenou mrkev a restujeme. Po chvíli podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme rajčatové pyré a dusíme pod pokličkou cca 10-15 minut, poté přidáme propláchnutou červenou čočku, růžičky brokolice a dusíme dalších cca 10 minut do změknutí. V závěru dle potřeby dochutíme solí a limetkovou šťávou a před podáváním přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a dle chuti i čerstvý koriandr nebo petrželku. Pokud bychom chtěli zvýšit podíl bílkovin, tak lze přidat např. libové maso, tofu, šmakouna nebo robi.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.