- Autor: jarak
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Celer bulva | 380 |
Mrkev | 330 |
Cibule | 190 |
Jihočeská smetana zakysaná 15% | 200 |
Jihočeské máslo 82% | 30 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Dochucovadla:
Sůl,celý pepř, nové koření, tymián, ocet
Energetická hodnota celkem: 4156 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 63,
Sacharidy (g): 84,
SAFA (g): 37,
Cukry (g): 51,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 831 kJ
Bílkoviny (g): 5.2, Tuky (g): 12.6, Sacharidy (g): 16.8, SAFA (g): 7.4, Cukry (g): 10.2, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme kousky mrkve a celeru a orestujeme. Zalijeme trochou vody,osolime, přidame koření a vaříme do měkka. Vodu necháme pokud možno vyvřít. Zeleninu bez koření zalijeme mlékem a rozmixujeme. Přidáme zakysanou smetanu, dochutíme octem a přisolime.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.