- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 10 |
Olivy černé | 30 |
Feta | 40 |
Ajvar | 300 |
Paprika červená | 400 |
Olej řepkový | 20 |
Lilek | 600 |
Cibule | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bobkový list, bazalka
Energetická hodnota celkem: 3861 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 104,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 58,
Vláknina (g): 36,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 965 kJ
Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 26, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 14.5, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Lilky podélně rozpůlíme a vydlabeme dužinu. Papriku, cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi na troše oleje orestujeme cibuli, česnek, červenou papriku a zbytek dužiny z lilku. Opékáme cca 5 minut, poté přidáme bobkový list a ajvar. Dochutíme solí a pepřem a chvíli dusíme, na závěr vmícháme pokrájené olivy. Hotovou směsí plníme lilky a dáváme do předem rozehřáté trouby, pečeme při 180 °C cca 20 minut. Poté přidáme rozdrobenou fetu a necháme ještě 5 minut zapéct. Ozdobíme čerstvou bazalkou. Lilky lze připravit i na grilu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.