- Autor: Jirina55
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Knedlíky bramborové | 400 |
Ocet | 50 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 50 |
Zelí bílé hlávkové | 400 |
Brambory (syrové) | 100 |
Kuřecí stehno bez kůže | 200 |
Krůta bez kůže průměr | 200 |
Vepřová plec | 200 |
Energetická hodnota celkem: 8200 kJ
Bílkoviny (g): 144,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 236,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 72,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 2050 kJ
Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 59, SAFA (g): 5, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Dá se udělat ze zbytků čehokoliv v lednici - pečeného, dušeného nebo syrového masa, různých druhů příloh - halušky, bramborové knedlíky, brambory a zelí. Maso - nejlépe 2 až 3 druhy - třeba drůbeží, uzené, vepřové - upečeme nebo dopečeme na cibuli nakrájené na plátky. Maso před tím okmínujeme. Přílohu -knedlíky nebo brambory nakrájíme na kousky - halušky nemusíme. Připravíme si hlávkové nebo kysané zelí - doporučuju zahustit syrovou bramborou. Maso vyndáme z výpeku, do výpeku vložíme přílohu, na ni kousky masa a na maso zelí a ještě krátce zapečeme. Kalorie záleží na použitém mase a příloze.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.