- Autor: Wertcha
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Psyllium průměr | 20 |
Kokosová mouka Grizly | 200 |
Vejce celé (syrové) | 170 |
Milko tvaroh polotučný | 250 |
Dochucovadla:
vanilka, erythritol
Energetická hodnota celkem: 5748 kJ
Bílkoviny (g): 81,
Tuky (g): 79,
Sacharidy (g): 46,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 42,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1437 kJ
Bílkoviny (g): 20.3, Tuky (g): 19.8, Sacharidy (g): 11.5, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Smícháme kokosovou mouku a psyllium se špetkou soli - důkladně, aby psyllium bylo ve směsi rovnoměrně. Potom pořádně promícháme s tvarohem a vejci - lze použít tyčový mixér, případně to hníst rukama jako klasické tvarohové těsto. Těsto je tužší, drží tvar. Necháme cca půl hodiny odležet (aby se vše propojilo, psyllium naváže vodu a těsto zpevní). Pak tvarujeme kuličky. Mělo by to jít i bez namáčení rukou, kuličky se spíše umačkávají, než že by se nějak extra koulely. Nakonec je dáme vařit do osolené vroucí vody - doba vaření podle velikosti knedlíčků, chce to vyzkoušet. Hotové knedlíčky, které nebudeme hned podávat, lehce promažeme máslem. Podáváme s ovocnou omáčkou (např. jahody svařené s pektinem nebo škrobem, špetkou vanilky a sladidlem) nebo čerstvým ovocem, můžeme posypat ořechy, praženými kokosovými lupínky nebo strouhankou :)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.