TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Zeleninové karbanátky s cizrnou

Zpět
  • Autor: Martin Pavek
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

bílý pepř a curry - hotové 660 g, jeden karbanátek 25 - 40 g

Energetická hodnota celkem: 4812 kJ

Bílkoviny (g): 53, Tuky (g): 50, Sacharidy (g): 118, SAFA (g): 7, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 42, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 802 kJ

Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 19.7, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 3.2, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Květák a mrkev očistíme, nakrájíme a uvaříme do poloměkka. Slijeme a necháme vychladnout. Takto připravenou zeleninu rozmačkáme, přidáme rozmixovanou a předem uvařenou cizrnu (lze použít i konzervovanou), vejce, ovesné vločky, sůl, bílý pepř a curry. Vše promícháme a necháme chvíli odpočinout. Z těsta tvarujeme karbanátky, které posypeme sezamem a postříkáme olejem (nejlepší je použít olej ve spreji). Pečeme v troubě na 180 stupňů dozlatova (cca 40 min. dle velikosti). Podáváme například s vařenými brambory a jogurtovým dipem a doplníme libovolnou zeleninou.

Fotografie

Hodnocení (19 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 02. 2024 17:32
Dík za připomenutí, dlouho jsem je nedělala.
04. 02. 2024 17:59
Velmi dobré. Přidala jsem vařené brambory a jogurtovo- česnekový dip.
12. 11. 2022 21:33
Moc dobré. I když k obědu byl jen jeden karbanátek a jedna brambora. Dalo by se jich sníst určitě deset.
01. 02. 2021 19:56
Placičky jsou opravdu výborné. Jen se po nich zaprášilo, jedla je i rodina a to nadmíru ochotně.
24. 11. 2020 06:48
Taky dělám nejrůznější variace :-).
23. 11. 2020 22:24
To vypadá skvěle! Další obměna mého oblíbeného jídla. Už se těším, až ochutnám :-)
07. 10. 2020 20:00
Tenhle recept mám moc ráda, jen měním zeleninu, podle toho co mám doma, a dávám různé semínka a peču v troubě.
16. 08. 2020 11:25
Tohle jsem přesně hledala, vypadá to fakt moc dobře.
14. 08. 2020 16:27
Super recept. To mám ráda s různými obměnami.
19. 11. 2019 18:37
zajímavý recept, vyzkouším
18. 11. 2019 20:36
to vypadá dobře
18. 11. 2019 19:52
Já mám v plánu variaci z červené čočky, přidám kořenovou zeleninu i trochu sterilovaného celeru a i trochu Eidamu, aby to lépe drželo pohromadě.
18. 11. 2019 13:18
Je to velice variabilní jídlo, se změnou druhů zeleniny nastupuje i různá chuť a to je velice výhodné pro pestrost jídelníčku.
18. 11. 2019 10:10
Taky to dělám a pokaždé jinak , podle toho jakou zeleninu právě doma mám.
18. 11. 2019 05:09
Tohle by mi mohlo chutnat :-).

Naši partneři