- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 120
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže kulatozrnná natural (v suchém stavu) | 240 |
Voda | 480 |
Hrášek mražený | 150 |
Madeland Fitness 20% | 100 |
Šunka vepřová nejvyšší jakosti | 100 |
Květák | 260 |
Vejce celé (syrové) | 240 |
Cibulka jarní | 70 |
Sůl | 5 |
Dochucovadla:
pepř, hmotnost hotového pokrmu 1420 g
Energetická hodnota celkem: 7266 kJ
Bílkoviny (g): 116,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 208,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 727 kJ
Bílkoviny (g): 11.6, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 20.8, SAFA (g): 1.9, Cukry (g): 1.6, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Rýži si uvaříme v osolené doměkka (poměr rýže a vody cca 1:2) a necháme trochu vychladnout. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do poloměkka. Jarní cibulku nakrájíme najemno, šunku nakrájíme na kostičky a sýr nastrouháme. V míse smícháme vejce, přidáme šunku, sýr, květák, hrášek (mražený nebo čerstvý) a rýži. Dle chuti osolíme a opepříme. Vše promícháme a dáme do formy vyložené pečicím papírem. Pečeme na 170 stupňů cca 45 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.