- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev strouhaná VAPEUR Bonduelle | 425 |
Cuketa | 300 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Mouka pšeničná celozrnná | 40 |
Česnek | 8 |
Olej řepkový | 8 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 400 |
Sůl | 4 |
Dochucovadla:
pepř, majoránka, petrželka
Energetická hodnota celkem: 3650 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 87,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 913 kJ
Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 21.8, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Cuketu omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Vymačkáme přebytečnou vodu a smícháme se strouhanou mrkví Bonduelle Vapeur, vejci, solí, pepřem, majoránkou, petrželkou, a nakonec přidáme dle potřeby mouku. Z připravené směsi vytvarujeme placky, které opékáme z obou stran na malém množství oleje na pánvi (nebo lze upéct i v troubě). Placky podáváme s dipem z bílého jogurtu, česneku a bylinek.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.