Kategorie receptů
- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 15
- Porce: 15.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hollandia Selský jogurt bílý | 200 |
Borůvky | 600 |
Kypřící prášek do pečiva | 5 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Olej olivový | 80 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 180 |
Mouka pšeničná polohrubá | 250 |
Mouka pšeničná hladká | 120 |
Cukr moučka | 80 |
Jihočeské máslo 82% | 30 |
Energetická hodnota celkem: 16229 kJ
Bílkoviny (g): 66,
Tuky (g): 130,
Sacharidy (g): 597,
SAFA (g): 34,
Cukry (g): 308,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1082 kJ
Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 8.7, Sacharidy (g): 39.8, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 20.5, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Mouku polohrubou, cukr a prášek do pečiva promícháme, přidáme jogurt (nebo mléko), olej a vajíčka a vše promícháme (vařečkou či ponorným mixerem. Naliji na pekáček vyložený pečícím papírem, posypu borůvkami či jiným ovocem a nahoru posypu žmolenkou z másla, práškového cukru a hladké mouky. Tentokrát jsem orientačně vážila, ale jinak 2 kelímky pol. mouky a polovici prdopeče, kelímek cukru, kelímek bílého jogurtu či mléka, půl kelímku oleje a dvě vejce - kelímek vyhodím, suroviny promíchám těsto naliji do pekáčku, jakékoli ovoce a žmolenku od oka.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.