- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuře s kůží průměr (syrové bez kostí) | 500 |
Mandle (nesolené) | 20 |
Rýže dlouhozrnná uvařená (solená) | 400 |
Šunka kuřecí prsní výběrová | 40 |
Švestky sušené | 20 |
Houby sušené průměr | 20 |
Olej olivový | 7 |
Cibule | 30 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 7981 kJ
Bílkoviny (g): 121,
Tuky (g): 95,
Sacharidy (g): 144,
SAFA (g): 37,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1995 kJ
Bílkoviny (g): 30.3, Tuky (g): 23.8, Sacharidy (g): 36, SAFA (g): 9.3, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Kuřecí plátky (já měla stehenní řízky, příště použiji prsní) naklepeme, nasolíme a opepříme. Poklademe plátky šunky nebo slaniny, posypeme mandličkami a na střed položíme sušené švestky. Zavineme jako ptáčky, prudce postupně orestujeme na kapce oleje a dáme dusit do pekáčku (podlijeme vývarem). Podáváme s rýží (já měla rýži ochucenou namočenými sušenými houbami a cibulkou).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.