- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 24.00
Ingredience
Dochucovadla:
sůl, citronová kůra
Energetická hodnota celkem: 18463 kJ
Bílkoviny (g): 119,
Tuky (g): 110,
Sacharidy (g): 721,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 314,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 769 kJ
Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 4.6, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 13.1, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Z polohrubé mouky(500), mléka(250), cukru (70), oleje (70), dvou žloutků a droždí (ještě trochu soli a citronové kůry)připravím těstu, které nechám vykynout. Tvaroh (250) smíchám se žloutkem a cukrem (50) případně rozinkami (manžel nejí, tak nedávám). Z hladké mouky, práškového cukru a 10g oleje připravím žmolenku. Nakynuté těstu přenesu na vál rozdělím na 1/2 a každou rozválím a rozdělím na 12 dílků. Plním tvarohovou nádivkou (jako buchty a dávám na plech (na peč. papír). Závažíčkem obaleném v kapesníku a pomoučněném hl. moukou udělám do každého bochánku důlek, potřu rozšlehaným vajíčkem a do důlku dám povidla a posypu je žmolenkou. Peču při 160°C cca 20 min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.