- Autor: Domi94
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 5 |
Cottage 20% průměr | 200 |
Šunka krůtí nejvyšší jakosti | 80 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Polníček | 100 |
Dochucovadla:
pepř, dle chuti sůl
Energetická hodnota celkem: 2133 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 12,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1067 kJ
Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 6, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Vejce rozšleháme, lehce opepříme, v případě potřeby i osolíme a vlijeme na lehce předehřátou pánev potřenou řepkovým olejem. Vejce necháme na mírném plameni vysrážet. Omeletu otočíme a krátce opečeme z druhé strany, sundáme z pánve, aby se omeleta nevysušila. Hotovu omeletu poklademe plátky šunky, potřeme cottagem a přidáme polníček. Podáváme s dalším polníčkem či jinou zeleninou a celozrnným pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.