- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Houby čerstvé průměr | 800 |
Rajčata | 50 |
Papričky chilli | 30 |
Vývar zeleninový | 40 |
Paprika červená | 100 |
papriková Harisa | 20 |
Česnek | 40 |
Cibule | 100 |
Dochucovadla:
sůl,kmín,
Energetická hodnota celkem: 1614 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 5,
Sacharidy (g): 49,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 161 kJ
Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 4.9, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 2.6, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Houby podusíme na cibulce do měkka, přidáme rozmačkaný česnek, kousek pálivé papričky, kapii na drobno nakrájenou,rajče oloupané a jadérek zbavené, sůl,mletý kmín,1/2 kostičky zeleninového bujónu a znovu podusíme. Když všechno dostatečně změkne a propojí chutě rozmixujeme na lehounce zrnitou pastu.tu plníme do skleniček ještě horkou , uzavřeme víčkem, a otočíme vzhůru dnem. Pokud máme rádi hrubší konzistenci mixovat nemusíme. Na pečivo je to lepší než paštika.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.