- Autor: martashi
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 1500 |
Vepřové nožky | 800 |
Houby čerstvé průměr | 1500 |
Želatina (v suchém stavu) | 50 |
Dochucovadla:
sůl,pepř,majoránka,mletý zázvor,
Energetická hodnota celkem: 12210 kJ
Bílkoviny (g): 216,
Tuky (g): 200,
Sacharidy (g): 60,
SAFA (g): 90,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 91,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1018 kJ
Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 16.7, Sacharidy (g): 5, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 7.6, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Vepřové nožičky uvaříme, maso s kůží obereme a umeleme, vrátíme zpět do vývaru , ten svaříme asi na 1l tekutiny, musíme míchat,rádo se chytá na dno. Houby povaříme v hodně osolené vodě asi 20 minut, zcedíme propláchneme a necháme dobře okapat. Vývar s rozemletými nožičkami dochutíme solí, pepřem, majoránkou a špetkou mletého zázvoru, česnekem, přidáme houby a ještě pár minut povaříme. Směs musí být trochu slanější a kořeněnější než jsme zvyklí, jinak by po vychladnutí byla mdlá. Do vřelé směsi vmícháme rozpuštěnou želatinu. Nalijeme do sáčku na tlačenku a necháme ztuhnout.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.