TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Houbová tlačenka

Zpět
  • Autor: martashi
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl,pepř,majoránka,mletý zázvor,

Energetická hodnota celkem: 12210 kJ

Bílkoviny (g): 216, Tuky (g): 200, Sacharidy (g): 60, SAFA (g): 90, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 91, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1018 kJ

Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 16.7, Sacharidy (g): 5, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 7.6, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Vepřové nožičky uvaříme, maso s kůží obereme a umeleme, vrátíme zpět do vývaru , ten svaříme asi na 1l tekutiny, musíme míchat,rádo se chytá na dno. Houby povaříme v hodně osolené vodě asi 20 minut, zcedíme propláchneme a necháme dobře okapat. Vývar s rozemletými nožičkami dochutíme solí, pepřem, majoránkou a špetkou mletého zázvoru, česnekem, přidáme houby a ještě pár minut povaříme. Směs musí být trochu slanější a kořeněnější než jsme zvyklí, jinak by po vychladnutí byla mdlá. Do vřelé směsi vmícháme rozpuštěnou želatinu. Nalijeme do sáčku na tlačenku a necháme ztuhnout.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

27. 08. 2019 20:31
Tady je hub hodně ale ve čtvrtek ojíždím na dovolenou, tak jedině po návratu.
27. 08. 2019 19:34
Určitě by stála za hřích. Houby miluju ale není čas je jít sbírat
27. 08. 2019 12:56
Může se dát i do formy na srnčí hřbet vyložené potravinářskou folií.
27. 08. 2019 11:08
No to musím zkusit.

Naši partneři