- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2 |
Cibulka jarní | 70 |
Cuketa | 160 |
Houby čerstvé průměr | 250 |
Olej řepkový | 8 |
Paprika zelená | 160 |
Vejce celé (syrové) | 200 |
Dochucovadla:
kmín, pepř
Energetická hodnota celkem: 2097 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 26,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1049 kJ
Bílkoviny (g): 18.5, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 13, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Houby očistíme, nakrájíme a krátce osmahneme na pánvi na troše řepkového oleje. Po chvíli přidáme nakrájenou papriku, ochutíme solí, pepřem a kmínem a dusíme cca 10 minut (dle potřeby případně podlijeme vývarem nebo vodou). Poté přidáme do pánve nakrájenou cuketu a jarní cibulku a ještě cca 5 minut dusíme. Ke směsi hub a zeleniny přidáme rozšlehaná vejce a mícháme, dokud se vejce nesrazí. Dle potřeby dochutíme a přidáme nakrájenou nať z jarní cibulky. Podáváme s celozrnným pečivem nebo vařenými brambory. Hmotnost hotového pokrmu: 870 g (100 g = 240 kJ).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.