TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Zeleninovo-houbová smaženice

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

kmín, pepř

Energetická hodnota celkem: 2097 kJ

Bílkoviny (g): 37, Tuky (g): 29, Sacharidy (g): 26, SAFA (g): 7, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1049 kJ

Bílkoviny (g): 18.5, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 13, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Houby očistíme, nakrájíme a krátce osmahneme na pánvi na troše řepkového oleje. Po chvíli přidáme nakrájenou papriku, ochutíme solí, pepřem a kmínem a dusíme cca 10 minut (dle potřeby případně podlijeme vývarem nebo vodou). Poté přidáme do pánve nakrájenou cuketu a jarní cibulku a ještě cca 5 minut dusíme. Ke směsi hub a zeleniny přidáme rozšlehaná vejce a mícháme, dokud se vejce nesrazí. Dle potřeby dochutíme a přidáme nakrájenou nať z jarní cibulky. Podáváme s celozrnným pečivem nebo vařenými brambory. Hmotnost hotového pokrmu: 870 g (100 g = 240 kJ).

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři