- Autor: Janinka12
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná celozrnná průměr | 200 |
Cukr průměr | 220 |
Vločky ovesné průměr | 100 |
Žloutek | 30 |
Máslo | 100 |
Tvaroh bez tuku (odtučněný) průměr | 500 |
Jogurt Klasik (Olma) | 150 |
Mléko polotučné průměr | 70 |
Pudink vanilkový - prášek | 20 |
Prášek do pečiva | 5 |
Jablka | 350 |
Energetická hodnota celkem: 14341 kJ
Bílkoviny (g): 122,
Tuky (g): 103,
Sacharidy (g): 492,
SAFA (g): 48,
Cukry (g): 291,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1195 kJ
Bílkoviny (g): 10.2, Tuky (g): 8.6, Sacharidy (g): 41, SAFA (g): 4, Cukry (g): 24.3, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Jablka oloupeme, nakrájíme a povaříme se skořicí (cca 10 min) a necháme vychladnout. Ovesné vločky na sucho opražíme na pánvi a dáme také vychladnout. Zatím si připravíme těsto: změklé máslo pokrájíme do misky a smícháme se žloutkem a s ostatními sypkými surovinami (včetně vloček) na drobenku. Náplň: utřeme tvarohy, jogurt, mléko, cukr a pudinkový prášek. Místo třtinového cukru můžeme použít med a místo celozrnné mouky třeba špaldovou. Koláč pečeme v dortové formě vyložené pečícím papírem. Na dno dortové formy dáme 2/3 drobenky a upěchujeme do rovnoměrné vrstvy. Drobenkové dno koláče pokryjeme polovinou tvarohové náplně, poklademe připravenými jablky a zalijeme druhou polovinou tvarohové náplně. Na závěr posypeme koláč zbytkem drobenky. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 45 min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.