- Autor: JidloJakoPalivo
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kokos mletý | 20 |
Čekankový sirup | 10 |
Kakao Holandské se sníženým obsahem tuku (v suchém stavu) | 20 |
Tuk kokosový | 25 |
Čekankový sirup | 15 |
Kokos mletý | 70 |
Banán | 200 |
Vejce celé (syrové) | 150 |
Mléko acidofilní 1,5 % tuku | 200 |
Tvaroh polotučný průměr | 250 |
Mouka ječná celozrnná | 150 |
Dochucovadla:
2 čl jedlé sody
Energetická hodnota celkem: 9228 kJ
Bílkoviny (g): 78,
Tuky (g): 117,
Sacharidy (g): 205,
SAFA (g): 90,
Cukry (g): 67,
Vláknina (g): 50,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 769 kJ
Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 17.1, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 5.6, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Všechny ingredience na těsto (vše kromě kokosového oleje, kakaa, 10 g čekankového sirupu a 20 g kokosu) smícháme, vlijeme do formy vyložené pečicím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme cca 40 minut. Ještě teplou buchtu potřeme polevou z kokosového oleje, kakaa a čekankového sirupu), posypeme kokosem a necháme vychladnout, aby poleva zaschla. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ TIP: Když buchtu před potřením polevou propícháme špejlí (uděláme takový rastr 5 x 5 cm), poleva se lépe vsákne i dovnitř buchty a bude ještě vláčnější.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.