- Autor: Sebekoucink6000
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 2.00
Podrobný návod, jak upéct domácí kváskový chléb, najdete v e-booku Svačím zdravě se STOBem.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Žervé průměr | 55 |
Tuňák ve vlastní šťávě | 80 |
Salát ledový | 40 |
Rajčata cherry | 80 |
Celozrnný pšenično-žitný chléb (recept z e-booku Svačím zdravě se STOBem) | 80 |
Dochucovadla:
Lžička limetkové nebo citrónové šťávy
Energetická hodnota celkem: 1811 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 46,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 906 kJ
Bílkoviny (g): 15.5, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 23, SAFA (g): 4, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Tuňáka umixujeme nebo rozmícháme s žervé, přidáme limetkovou šťávu, dle chuti přidáme i najemno nakrájenou jarní cibulku nebo čerstvé bylinky. Místo tuňáka lze použít i sardinky ve vlastní šťávě nebo uzenou makrelu. Podáváme s celozrnným kváskovým chlebem a čerstvou zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.