- Autor: Sebekoucink6000
- Doba přípravy (min.): 25
- STOB recept
- Porce: 1.00
Více receptů najdete na www.bonduelle.cz.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tuňák v oleji (po odkapání) | 80 |
Polníček | 40 |
Olej olivový | 8 |
Ocet vinný | 10 |
Kapary | 10 |
Chřest | 150 |
Chléb žitný celozrnný průměr | 50 |
Fazole červené Bonduelle Mini | 80 |
Cibule | 25 |
Dochucovadla:
Estragon, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 2043 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 45,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Chřest uvaříme ve vroucí vodě cca 4-5 minut, než bude měkký. Poté scedíme, zchladíme pod tekoucí vodou a necháme okapat, nakrájíme na malé kousky. Tuňáka zbavíme přebytečného oleje, smícháme s fazolemi, přidáme chřest, kapary, polníček a cibuli pokrájenou nadrobno. Zálivku na salát připravíme z olivového oleje, octa, jemně nasekaného estragonu, dle chuti osolíme a opepříme a důkladně vmícháme do salátu. Podáváme s celozrnným pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.