- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 120
- STOB recept
- Porce: 4.00
Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka velkozrnná uvařená (nesolená) | 400 |
Řepa červená | 400 |
Rukola | 80 |
Mozzarella 45% | 120 |
Piniové oříšky | 16 |
Olej olivový | 10 |
Ocet Balsamico | 8 |
Med | 6 |
Sůl | 1 |
Energetická hodnota celkem: 4954 kJ
Bílkoviny (g): 67,
Tuky (g): 42,
Sacharidy (g): 130,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 41,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1239 kJ
Bílkoviny (g): 16.8, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 32.5, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Čočku si předem namočíme, uvaříme a necháme vychladnout (pro rychlejší přípravu lze využít i konzervovanou čočku). Červenou řepu zabalíme do alobalu a upečeme při 170 °C doměkka (dle velikosti to trvá cca 1-2 hodiny). Řepu necháme vychladnout, poté ji oloupeme a nakrájíme. Lze použít také předvařenou řepu. Připravíme si dresink - smícháme olivový olej, balsamikový ocet, med a sůl, důkladně rozmícháme, aby nám vznikla emulze a ingredience se propojily. Čočku smícháme s nakrájenou řepou, přidáme rukolu a lehce promícháme s dresinkem. Na závěr přidáme mozzarellu a posypeme piniovými semínky. Pro výraznější chuť lze mozzarellu nahradit fetou nebo jiným sýrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.