- Autor: Jirina55
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krevety (syrové) | 300 |
Rajský protlak | 50 |
Smetana na vaření 12% | 100 |
Salát ledový | 200 |
Okurka salátová | 200 |
Rajčata | 200 |
Česnek | 20 |
Houska vícezrnná průměr | 100 |
Energetická hodnota celkem: 3636 kJ
Bílkoviny (g): 74,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 90,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1818 kJ
Bílkoviny (g): 37, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 45, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 15.5, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Na hlubší pánev vložíme oloupané krevety, přidáme utřený česnek, rajčatový protlak a smetanu a vaříme dokud se neodpaří přebytečná voda. Natrháme na kousky ledový salát, přidáme rajčata a okurku. Rozdělíme na talíře, na salát položíme krevety s omáčkou a pak už si jenom pochutnáváme a přikusujeme na sucho opečenou housku
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.