- Autor: VencovskaJana
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olivový olej extravergine Tradizionale | 8 |
Eidam 30% | 50 |
Sůl | 1 |
Cibule | 90 |
Švestky sušené | 10 |
Špalda | 30 |
Víno bílé suché | 50 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 100 |
Dochucovadla:
černý pepř, hřebíček
Energetická hodnota celkem: 2105 kJ
Bílkoviny (g): 43,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 41,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Špaldu namočit do vody, přidat hřebíček a uvařit (vaření trvá cca 20 - 30 min). Švestky nebo rozinky a hřebíček namočit do bílého vína. Na oliv. oleji zpěnit cibulku a kuřecí maso, podusit do měkka, přidat švestky s vínem a zredukovat . Přidat vařenou špaldu a na talíři posypat nakrájeným eidamem. Pokud použijeme místo masa cizrnu, tak večer namočit a uvařit druhý den předem (trvá docela dlouho než se uvaří), přimíchat až nakonec se špaldou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.