- Autor: Macatice
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 50.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vlašské ořechy (nesolené) | 300 |
Cukr moučka | 200 |
Bílek (syrový) | 70 |
Flora Gold | 120 |
Žloutek (syrový) | 20 |
Piškoty tradiční | 120 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 10 |
Energetická hodnota celkem: 17246 kJ
Bílkoviny (g): 70,
Tuky (g): 277,
Sacharidy (g): 330,
SAFA (g): 52,
Cukry (g): 260,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 345 kJ
Bílkoviny (g): 1.4, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 6.6, SAFA (g): 1, Cukry (g): 5.2, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
300 g mletých vlašských ořechů smícháme v míse se 150 g práškového cukru, přidáme dva bílky a důkladně prohněteme.v masu, kterou vkládáme do formičky vysypané sypkým cukrem (krystal, krupice). Uvnitř uděláme důlek a vyplníme náplní utřenou ze 120 g Flory, 50 g moučkového cukru a 1 žloutku, případně meruňkovým džemem (lze i kombinovat) a pokládáme na kulaté piškotky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.