- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Dochucovadla:
vanilka
Energetická hodnota celkem: 13884 kJ
Bílkoviny (g): 100,
Tuky (g): 134,
Sacharidy (g): 411,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 189,
Vláknina (g): 62,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 868 kJ
Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 8.4, Sacharidy (g): 25.7, SAFA (g): 1.9, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 3.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Červenou řepu si uvaříme a necháme vychladnout (nebo koupíme již předvařenou) a nastrouháme. Vločky rozemeleme a smícháme v míse s cukrem, kypřícím práškem a kakaem. V jiné míse si rozmícháme vejce s olejem a kefírem a poté přidáme do suché směsi. Na závěr vmícháme řepu, pro čokoládovější chuť můžeme přidat i na kostičky nakrájenou čokoládu. Připraveným těstem plníme formičky na muffiny a pečeme na 170 stupňů cca 35 minut. V mezičase si připravíme krém. Pudink uvaříme (v trochu menším množství mléka, než je uvedeno v návodu), lehce osladíme (lze případně místo cukru použít sladidlo, např. xylitol) a necháme vychladnout. Přikryjeme fólií, aby se nevytvořil škraloup. Až bude mít pokojovou teplotu vyšleháme společně s ricottou a ochutíme vanilkou, necháme v lednici ztuhnout. Pro nižší obsah tuku lze ricottu nahradit nízkotučným tvarohem, ale s ricottou bude krém jemnější. Krémem zdobíme vychladlé muffiny a posypeme čerstvými borůvkami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.