TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Bezlepková pohanková roláda s čokoládovým krémem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 90
  • STOB recept
  • Porce: 14.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice

Energetická hodnota celkem: 7428 kJ

Bílkoviny (g): 85, Tuky (g): 107, Sacharidy (g): 116, SAFA (g): 35, Cukry (g): 81, Vláknina (g): 27, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 531 kJ

Bílkoviny (g): 6.1, Tuky (g): 7.6, Sacharidy (g): 8.3, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Pohanku propláchneme a zalijeme vroucí vodou zhruba v poměru 1 díl pohanky:1,5 vody, necháme pod pokličkou cca 20 minut nabobtnat, poté odkryjeme a necháme vychladnout. Uvařenou pohanku rozmixujeme a smícháme s namletými lískovými ořechy a skořicí. Z bílků si vyšleháme sníh a žloutky zvlášť vyšleháme s třtinovým cukrem do pěny. Postupně smícháme všechny tři části těsta a opatrně rozmícháme, aby nám sníh nespadl. Těsto rozetřeme v tenké vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova (cca 14 minut, ale čas se může lišit dle druhu trouby). Upečenou roládu vyndáme z trouby a s pomocí navlhčené utěrky ještě za tepla srolujeme a takto necháme vychladnout. V mezičase si připravíme krém. Čokoládu necháme rozpustit na vodní lázni a postupně vmícháme do tvarohu. Krém necháme v lednici ztuhnout. Vychladlou roládu opatrně rozrolujeme, potřeme krémem (část krému si necháme) a opět zarolujeme (těsto se trochu trhá, tak musíme postupovat opatrně). Celou roládu ještě potřeme zbylým krémem a posypeme mandlovými lupínky, dáme ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí nakrájíme mokrým nožem na plátky a podáváme. Hmotnost hotové rolády cca 720 g (1 plátek/ porce cca 50 g).

Fotografie

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři