- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 90
- STOB recept
- Porce: 14.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lískové ořechy (nesolené) | 50 |
Čokoláda hořká 70 % průměr | 100 |
Tvaroh odtučněný průměr | 300 |
Mandle (nesolené) | 30 |
Pohanka (v suchém stavu) | 40 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Cukr třtinový hnědý | 40 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 7428 kJ
Bílkoviny (g): 85,
Tuky (g): 107,
Sacharidy (g): 116,
SAFA (g): 35,
Cukry (g): 81,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 531 kJ
Bílkoviny (g): 6.1, Tuky (g): 7.6, Sacharidy (g): 8.3, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Pohanku propláchneme a zalijeme vroucí vodou zhruba v poměru 1 díl pohanky:1,5 vody, necháme pod pokličkou cca 20 minut nabobtnat, poté odkryjeme a necháme vychladnout. Uvařenou pohanku rozmixujeme a smícháme s namletými lískovými ořechy a skořicí. Z bílků si vyšleháme sníh a žloutky zvlášť vyšleháme s třtinovým cukrem do pěny. Postupně smícháme všechny tři části těsta a opatrně rozmícháme, aby nám sníh nespadl. Těsto rozetřeme v tenké vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova (cca 14 minut, ale čas se může lišit dle druhu trouby). Upečenou roládu vyndáme z trouby a s pomocí navlhčené utěrky ještě za tepla srolujeme a takto necháme vychladnout. V mezičase si připravíme krém. Čokoládu necháme rozpustit na vodní lázni a postupně vmícháme do tvarohu. Krém necháme v lednici ztuhnout. Vychladlou roládu opatrně rozrolujeme, potřeme krémem (část krému si necháme) a opět zarolujeme (těsto se trochu trhá, tak musíme postupovat opatrně). Celou roládu ještě potřeme zbylým krémem a posypeme mandlovými lupínky, dáme ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí nakrájíme mokrým nožem na plátky a podáváme. Hmotnost hotové rolády cca 720 g (1 plátek/ porce cca 50 g).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.