- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 2.00
Skvělá a rychlá snídaně, která se dá připravit na stovky způsobů! Ovoce i ořechy můžete libovolně obměňovat a kombinovat a budete tak kaši mít pokaždé trochu jinou.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 55 |
Kešu (nesolené) | 10 |
Banán | 80 |
Mango | 80 |
Vločky ovesné | 80 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 5 |
Energetická hodnota celkem: 2878 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 95,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1439 kJ
Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 47.5, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 19.5, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Vločky nasypeme do hrnce, přilijeme polotučné mléko a dle potřeby i trochu vody a vaříme na mírném plameni, dokud kaše nezhoustne, na závěr do kaše vmícháme rozšlehané vejce. Vejce kaši obohatí o bílkoviny a zároveň i hezky zjemní. Do hotové kaše přidáme kakao (nebo necháme rozpustit 2 čtverečky hořké čokolády) a dle chuti případně osladíme čekankovým sirupem. Kaši dáme do misky nebo hlubokého talíře a ozdobíme nakrájeným mangem, banánem a nasekanými kešu ořechy. Ovoce a ořechy můžeme libovolně obměňovat dle toho, co máme zrovna k dispozici. Místo ořechů můžeme přidat i lžičku 100% ořechového másla.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.