- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 1 |
Víno bílé suché | 100 |
Brokolice | 300 |
Brambory (syrové) | 300 |
Cibule | 20 |
Játra kuřecí (syrová) | 300 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 60 |
Olej řepkový | 10 |
Dochucovadla:
bílý pepř, rozmarýn
Energetická hodnota celkem: 3739 kJ
Bílkoviny (g): 77,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 92,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1870 kJ
Bílkoviny (g): 38.5, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 46, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Kuřecí játra očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na oleji opečeme cibulku nakrájenou najemno společně s rozmarýnem, přidáme játra a opečeme, zalijeme bílým vínem a necháme chvilku podusit až do vypaření vína, na závěr osolíme a opepříme. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kousky a dáme do osolené vody vařit. V polovině vaření přidáme na růžičky rozebranou brokolici a uvaříme do měkka. Scedíme a odebereme polovinu uvařené brokolice. Z brambor a zbylé brokolice vyšleháme s trochou mléka pyré a dochutíme solí. Játra servírujeme s vařenou brokolicí a hotovým pyré.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.