- Autor: tkoskubova
- Doba přípravy (min.): 12
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Treska (syrová) | 800 |
Brambory rané | 100 |
Máslo čerstvé nesolené | 15 |
Olej olivový | 10 |
Dochucovadla:
sůl,tymián
Energetická hodnota celkem: 3866 kJ
Bílkoviny (g): 146,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 15,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 967 kJ
Bílkoviny (g): 36.5, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 3.8, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Oprané filety z tresky bez kůže osušíme ubrouskem a osolíme.Navrch naskládáme na tenká kolečka nakrájené brambory do tvaru šupin.Pomocí široké obracečky ryby opatrně vložíme na pánev s tenkou vrstvou olivového(řepkového)oleje bramborami dolů.Když začnou brambory zlátnou,porce tresky otočíme,přidáme máslo,tymián a chvilku restujeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.