- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 120
- STOB recept
- Porce: 25.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bílek (syrový) | 80 |
Mrkev | 80 |
Rozinky | 40 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 40 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 1904 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 40,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 76 kJ
Bílkoviny (g): 0.7, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 1.6, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 1.2, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rozinky spaříme vroucí vodou (nebo lze předem namočit do rumu), aby změkly, a pokrájíme na menší kousky. Mrkev najemno nastrouháme a ořechy nameleme. Z bílků si vyšleháme sníh, přidáme skořici a opatrně vmícháme mrkev, ořechy a rozinky. Z těsta tvarujeme hrudky nebo pusinky na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 120-130 stupních cca 45 minut, vypneme troubu a ještě necháme v troubě dosušit. Pokud by vám připadaly hrudky málo sladké (jsou jen lehce sladké díky mrkvi a rozinkám), tak lze před podáváním lehce poprášit moučkovým cukrem nebo jiným sladidlem (např. xylitolem). Hmotnost hotových hrudek cca 100 g, 1 porce odpovídá 1 hrudce o hmotnosti cca 4 g (= 80 kJ).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.