- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 30.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čekankový sirup | 20 |
Dýně průměr | 200 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 100 |
Vločky ovesné | 70 |
Datle sušené | 20 |
Dochucovadla:
skořice, zázvor
Energetická hodnota celkem: 4497 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 66,
Sacharidy (g): 90,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 150 kJ
Bílkoviny (g): 1, Tuky (g): 2.2, Sacharidy (g): 3, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 0.9, Vláknina (g): 1.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Dýni překrojíme na poloviny nebo menší kusy, dáme na plech a upečeme doměkka. Po upečení rozmixujeme na pyré. Dýni lze případně i uvařit, ale pečená dýně má výraznější chuť. Vločky a ořechy (cca 80 g) si rozmixujeme. Část ořechů (cca 20 g) si necháme v kuse. Rozemleté ořechy a vločky smícháme se skořicí a sušeným zázvorem. Přidáme dýňové pyré, čekankový sirup, pokrájené datle (nebo rozinky) a vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme malé sušenky a na každou dáme oříšek. Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních cca 15 minut. Hmotnost hotových sušenek 245 g, 1 malá sušenka cca 8 g (=150 kJ).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.