- Autor: Hanka Malkova
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 30 |
Eidam 30% | 90 |
Knäckebrot průměr | 50 |
Olej řepkový | 15 |
Sůl | 3 |
Vejce celé (syrové) | 45 |
Vepřová kýta (syrová) | 520 |
Dochucovadla:
Pepř, hmotnost hotového pokrmu 580 g, 1 menší kus 50 g (velký 100 g)
Energetická hodnota celkem: 5683 kJ
Bílkoviny (g): 140,
Tuky (g): 70,
Sacharidy (g): 37,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1421 kJ
Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 17.5, Sacharidy (g): 9.3, SAFA (g): 7.3, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Maso nameleme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, vajíčko a nastrouhaný sýr. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Vytvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance nebo nadrceném knäckebrotu. Postříkáme z obou stran olejem a vyskládáme na plech na pečicí papír. Pečeme při 160 stupních cca 30 minut a nakonec dopečeme ještě 10 minut při vyšší teplotě. Podáváme s bramborovou kaší a libovolnou zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.