TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Šunkofleky se zelím

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

I klasický obyčejný recept na šunkofleky se dá připravit ve zdravější a originálnější variantě.

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, kmín

Energetická hodnota celkem: 3953 kJ

Bílkoviny (g): 61, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 107, SAFA (g): 9, Cukry (g): 20, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1977 kJ

Bílkoviny (g): 30.5, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 53.5, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 3

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, čerstvé zelí také pokrájíme na menší kousky. Společně orestujeme na troše oleje, po chvíli přidáme i pokrájené žampiony a nakrájené uzené. Ochutíme pepřem a drceným kmínem, přidáme prolisovaný česnek a hrášek. Chvíli restujeme a poté přidáme i předem uvařené fleky. Promícháme a dáme do zapékací mísy. Pečeme při 180 stupních cca 10 minut, potém zalijeme vajíčkem rozšlehaným s trochou mléka a zapékáme, dokud vejce neztuhne. Dle chuti těsně před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem.

Fotografie

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 07. 2022 11:21
recept jsem již dělala několikrát a mile mě překvapil. Je to velmi chutné a dávám i malinko více(350g) zelí a stále výborné. Zkusila jsem i růžovky místo žampionu a je to také dobré, jen je výraznější houbová chuť. Ty žampiony tak splynou.

Naši partneři