- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 2.00
I klasický obyčejný recept na šunkofleky se dá připravit ve zdravější a originálnější variantě.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 60 |
Česnek | 8 |
Eidam 30% | 20 |
Hrášek mražený | 80 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 50 |
Olej řepkový | 6 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 100 |
Uzená kýta | 100 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Zelí bílé hlávkové | 240 |
Žampiony | 120 |
Sůl | 3 |
Dochucovadla:
pepř, kmín
Energetická hodnota celkem: 3953 kJ
Bílkoviny (g): 61,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 107,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1977 kJ
Bílkoviny (g): 30.5, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 53.5, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 3
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno, čerstvé zelí také pokrájíme na menší kousky. Společně orestujeme na troše oleje, po chvíli přidáme i pokrájené žampiony a nakrájené uzené. Ochutíme pepřem a drceným kmínem, přidáme prolisovaný česnek a hrášek. Chvíli restujeme a poté přidáme i předem uvařené fleky. Promícháme a dáme do zapékací mísy. Pečeme při 180 stupních cca 10 minut, potém zalijeme vajíčkem rozšlehaným s trochou mléka a zapékáme, dokud vejce neztuhne. Dle chuti těsně před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.