- Autor: Hanka Malkova
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kypřící prášek do pečiva | 3 |
Meggle Cottage Cheese přírodní | 100 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 60 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Vločky ovesné | 100 |
Maliny | 200 |
Tvaroh odtučněný průměr | 200 |
Smetana zakysaná 15% | 80 |
Dochucovadla:
vanilka
Energetická hodnota celkem: 3900 kJ
Bílkoviny (g): 63,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 100,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 975 kJ
Bílkoviny (g): 15.8, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 25, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Ovesné vločky (použijeme jemné vločky nebo je rozmixujeme) smícháme s vejcem, cottagem a mlékem a necháme chvíli odstát. Pokud by nám vadily kousky cottage, těsto rozmixujeme. Přidáme skořici a trochu kypřícího prášku a zamícháme. Dle potřeby těsto případně zředíme mlékem nebo naopak zahustíme vločkami. Pokud bychom chtěli mít lívance sladké, můžeme přidat čekankový sirup nebo do těsta rozmixovat banán. Z těsta tvarujeme lívanečky (za pomoci formiček nebo ručně) a opékáme z obou stran dozlatova (lze nasucho nebo na troše řepkového oleje). Tvaroh zjemníme trochou zakysané smetany, přidáme semínka vanilkového lusku a společně vyšleháme, dle potřeby můžeme případně lehce osladit. Lívance podáváme s vanilkovým tvarohem a čerstvými (nebo podušenými mraženými) malinami. Maliny můžeme dle chuti rozmixovat přímo do tvarohu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.