TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Kuskus s grilovanými paprikami, ajvarem a mozzarellou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz

Ingredience

Dochucovadla:

provensálské koření, hrst čerstvých bylinek (bazalka, petrželka)

Energetická hodnota celkem: 3737 kJ

Bílkoviny (g): 41, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 128, SAFA (g): 8, Cukry (g): 23, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1869 kJ

Bílkoviny (g): 20.5, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 64, SAFA (g): 4, Cukry (g): 11.5, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 3

Postup přípravy

Papriky dáme vcelku do rozpálené trouby (nebo na gril) a pečeme dotmava při 200 °C. Upečené papriky dáme do mísy a přikryjeme fólií, aby se zapařily a šly lépe oloupat. Po vychladnutí papriky oloupeme a očistíme od jádřince, nakrájíme na proužky a zakapeme olivovým olejem, balsamikovým octem a posypeme provensálským kořením a trochou soli, takto můžeme papriky nechat klidně do druhého dne (v lednici). Kuskus zalijeme vroucím vývarem nebo vodou a necháme nabobtnat. Pokud použijeme vodu, ochutíme kuskus solí a libovolným kořením. Hotový kuskus načechráme vidličkou a necháme vychladnout. K vychladlému kuskusu přidáme pokrájené papriky, ajvar, čerstvé bylinky dle chuti a promícháme. Na závěr přidáme pokrájenou mozzarellu. Lze podávat teplé i studené. Ajvar si můžeme připravit domácí, ale i z kupovaných výrobků lze vybrat kvalitní. TIP: Pokrmy z kuskusu jsou ideální pro rychlou přípravu, pokud nemáte moc času a potřebujete si rychle připravit plnohodnotný oběd nebo večeři. Kuskus stačí pouze zalít vroucí vodou a nemusí se nijak vařit. Přípravu ještě urychlíte, když místo grilovaných paprik použijete čerstvé papriky (nebo i jinou zeleninu).

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři