- Autor: Hanka Malkova
- STOB recept
- Porce: 2.00
Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tuňák v oleji (po odkapání) | 100 |
Sůl | 2 |
Citronová šťáva | 20 |
Čekankový sirup | 10 |
Hořčice plnotučná průměr | 30 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 80 |
Cibule | 40 |
Polníček | 50 |
Olivy černé | 40 |
Brambory (syrové) | 400 |
Dochucovadla:
pepř
Energetická hodnota celkem: 2906 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 22,
Sacharidy (g): 80,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1453 kJ
Bílkoviny (g): 19.5, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 40, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 2.5
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout. Po vychladnutí nakrájíme na plátky nebo kostičky. Pokud máme nové brambory, není třeba je loupat. Připravíme si hořčičný dresink z jogurtu, hořčice, čekankového sirupu (nebo medu), citronové šťávy, soli a pepře. Brambory smícháme s dresinkem, přidáme překrojené olivy, najemno nakrájenou červenou cibuli a polníček. Vše smícháme a na závěr přidáme tuňáka.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.