- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Fazole černé (v suchém stavu) | 70 |
Chléb toastový celozrnný průměr | 200 |
Rukola | 60 |
Paprika červená | 100 |
Sůl | 3 |
Česnek | 4 |
Rajčatové pyré | 100 |
Kuřecí stehno bez kůže (syrové bez kosti) | 250 |
Dochucovadla:
pepř, chilli, římský kmín, mletá paprika
Energetická hodnota celkem: 4402 kJ
Bílkoviny (g): 85,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 130,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1101 kJ
Bílkoviny (g): 21.3, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 32.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Nejprve si připravíme marinádu na kuře. Smícháme rajčatové pyré, prolisovaný česnek a ochutíme solí, pepřem, chilli, římským kmínem a mletou paprikou. Do připravené marinády naložíme kuřecí maso a necháme do druhého dne v lednici odležet. Kuřecí maso vložíme do rozehřáté trouby a pečeme při 150 °C cca 40 minut, dokud není maso hotové. Maso necháme trochu vychladnout a natrháme vidličkou. Fazole uvaříme a necháme vychladnout, pro rychlejší přípravu použijeme konzervované fazole. Fazole rozmixujeme a opečeme zprudka na pánvi, aby nám vznikla hustší pasta. Dle chuti lehce osolíme a necháme vychladnout. Připravíme si sendvič. Celozrnný toustový chléb potřeme fazolovou pastou, poklademe listy salátu, plátky červené papriky, přidáme trhané kuře a přiklopíme. TIP: Podobným způsobem si můžete připravit i tortillu. Místo fazolové pasty můžete pro rychlejší přípravu přidat i klasické nerozmixované fazole (uvařené nebo z konzervy). Pokud nestíháte upéct trhané kuře, klidně přípravu urychlete tím, že kuře opečete na pánvi a těsně před koncem přidáte trochu rajčatové omáčky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.