- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 35
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tofu uzené průměr | 200 |
Quinoa (v suchém stavu) | 100 |
Zeleninový vývar (čistý) | 200 |
Brokolice | 280 |
Paprika červená | 100 |
Sezamová semínka | 10 |
Olej sezamový | 10 |
Sójová omáčka | 10 |
Energetická hodnota celkem: 4223 kJ
Bílkoviny (g): 63,
Tuky (g): 43,
Sacharidy (g): 98,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 2112 kJ
Bílkoviny (g): 31.5, Tuky (g): 21.5, Sacharidy (g): 49, SAFA (g): 3, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 3
Postup přípravy
Quinou zalijeme studenou vodou a necháme cca 10 minut (nebo i déle) máčet. Vodu slijeme a přidáme vývar nebo vodu (pokud použijeme vodu, přidáme i sůl a koření dle chuti). Přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou cca 15 minut do změknutí. Zbylou vodu případně odvaříme. Brokolici uvaříme doměkka a přidáme ke quinoe. Přidáme na kostičky nakrájené uzené tofu, nakrájenou papriku a ochutíme sójovou omáčkou a sezamovým olejem, na závěr posypeme sezamovými semínky. Tofu a papriku můžeme orestovat na pánvi nebo přidat za studena. Pokrm lze podávat teplý i studený a hodí se tak třeba i do krabičky na výlet.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.