- Autor: Hanka Malkova
- STOB recept
- Porce: 4.00
Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bulgur pšeničný (v suchém stavu) | 250 |
Kuřecí vývar (čistý) | 600 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 300 |
Rajčata cherry | 400 |
Žampiony | 250 |
Cuketa | 250 |
Cibulka jarní | 120 |
Olej řepkový | 10 |
Sůl | 4 |
Dochucovadla:
provensálské koření, pepř
Energetická hodnota celkem: 7029 kJ
Bílkoviny (g): 120,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 235,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 38,
Sůl (g): 11
Energetická hodnota na 1 porci: 1757 kJ
Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 58.8, SAFA (g): 2, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 9.5, Sůl (g): 2.8
Postup přípravy
Bulgur zalijeme vroucím vývarem nebo vodou (pokud použijeme vodu, tak přidáme sůl a libovolné koření) a necháme pod pokličkou nabobtnat, ochutíme provensálským kořením. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi na troše řepkového oleje. Hotová kuřecí prsa vyndáme z pánve. Na pánev přidáme trochu oleje a opečeme na ní na kostičky nakrájenou cuketu a po chvíli přidáme i překrájené žampiony, dle chuti osolíme a opepříme. Vše vmícháme do bulguru, přidáme i najemno nakrájenou jarní cibulku a překrájená rajčata. Lze podávat teplé i studené. TIP: Pokud si chcete připravit bezmasou variantu, můžete maso nahradit rozkrájenou vaječnou omeletou nebo sýrem, pro veganskou variantu lze použít tofu nebo tempeh. Místo bulguru můžete použít kuskus, těstoviny nebo quinou. Zeleninu volte libovolnou dle toho, co máte zrovna k dispozici.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.