TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Cizrnový salát se zelenými fazolkami a pikantní salsou

Zpět

Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, hrst čerstvé petrželky, chilli

Energetická hodnota celkem: 2375 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 79, SAFA (g): 2, Cukry (g): 28, Vláknina (g): 28, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1188 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 39.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Cizrnu si předem namočíme a uvaříme doměkka, pro rychlejší přípravu použijeme cizrnu v konzervě. Zelené fazolky spaříme vroucí vodou a překrájíme. Připravíme si rajčatovou salsu. Do rajčatového pyré přidáme trochu prolisovaného česneku, najemno nakrájenou červenou cibuli, čerstvou petrželku a dle chuti osolíme, opepříme a přidáme chilli. Cizrnu smícháme s fazolkami, nakrájenou paprikou a vmícháme připravenou rajčatovou salsu. Na závěr zakápneme trochou olivového oleje. Salát necháme odležet, aby se chutě hezky propojily. TIP: Pro rychlou přípravu se nebojte využít cizrnu z konzervy. Jedná se o nutričně hodnotnou potravinu a ušetří vám plno času.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři