- Autor: Hanka Malkova
- STOB recept
- Porce: 2.00
Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cizrna uvařená (nesolená) | 200 |
Bonduelle Fazolové lusky Vapeur mražené | 250 |
Paprika červená | 80 |
Rajčatové pyré | 150 |
Cibule | 40 |
Olej olivový | 8 |
Česnek | 3 |
Sůl | 2 |
Dochucovadla:
pepř, hrst čerstvé petrželky, chilli
Energetická hodnota celkem: 2375 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 79,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1188 kJ
Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 39.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Cizrnu si předem namočíme a uvaříme doměkka, pro rychlejší přípravu použijeme cizrnu v konzervě. Zelené fazolky spaříme vroucí vodou a překrájíme. Připravíme si rajčatovou salsu. Do rajčatového pyré přidáme trochu prolisovaného česneku, najemno nakrájenou červenou cibuli, čerstvou petrželku a dle chuti osolíme, opepříme a přidáme chilli. Cizrnu smícháme s fazolkami, nakrájenou paprikou a vmícháme připravenou rajčatovou salsu. Na závěr zakápneme trochou olivového oleje. Salát necháme odležet, aby se chutě hezky propojily. TIP: Pro rychlou přípravu se nebojte využít cizrnu z konzervy. Jedná se o nutričně hodnotnou potravinu a ušetří vám plno času.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.