- Autor: Hanka Malkova
- STOB recept
- Porce: 4.00
Při konzumaci grepu dejte pozor na interakci s některými léčivy (například léky užívané ke snížení cholesterolu nebo léčbě vysokého krevního tlaku). Pokud takové léky užíváte, nahraďte grep pomerančem nebo například jahodami nebo malinami.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda | 1000 |
Grapefruit | 150 |
Dochucovadla:
2 větvičky rozmarýnu
Energetická hodnota celkem: 255 kJ
Bílkoviny (g): 2,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 14,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 64 kJ
Bílkoviny (g): 0.5, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 3.5, SAFA (g): 0, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Grep oloupeme a nakrájíme na měsíčky, dáme do sklenice a rozmačkáme. Pokud se nám nechce grep loupat a krájet, tak lze jen vymačkat šťávu. Zalijeme studenou vodou a přidáme větvičku rozmarýnu. Necháme chvíli louhovat, přidáme kostky ledu a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.