- Autor: Issina
- Doba přípravy (min.): 70
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny (v suchém stavu) | 250 |
Vepřová plec (syrová) | 500 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 500 |
Česnek | 15 |
Cibule | 60 |
Pórek | 60 |
Paprika červená | 60 |
Paprika žlutá | 150 |
Harissa | 50 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Máslo čerstvé nesolené | 40 |
Rajčata cherry | 150 |
Olej olivový | 5 |
Madeta Gouda 48 % | 100 |
Dochucovadla:
Bazalka, sůl, pepř, muškátový květ mletý.
Energetická hodnota celkem: 12243 kJ
Bílkoviny (g): 177,
Tuky (g): 128,
Sacharidy (g): 262,
SAFA (g): 64,
Cukry (g): 52,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1530 kJ
Bílkoviny (g): 22.1, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 32.8, SAFA (g): 8, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Mletou libovou plec opečeme na pánvi Wook na olivovém oleji spolu s nakrájenou cibulí a česnekem, přidáme nakrájený pórek, papriky, mírně podlijeme a dusíme do měkka, cherry rajčata spaříme horkou vodou, zbavíme slupek, nasekáme a přidáme k masové směsi se zeleninou, vše osolíme, opepříme a přidáme bazalku dle chuti. Mezi tím si připravíme bešamel - z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, vymícháme bešamel, který ochutíme solí a muškátovým květem. Na dno pekáčku položíme vrstvu těstovin - lazaní, polijeme je bešamelem, položíme vrstvu plátkové goudy, opět položíme lazaně, zalijeme bešamelem, pokryjeme vrstvou masové směsi a tak pokračujeme s jednotlivými vrstvami dále, až jsou do pekáčku vloženy veškeré ingredience. Končíme vrstvou lazaní, politých bešamelem a pokrytých plátkovým sýrem. Pečeme v troubě ohřáté na 180 stupňů 45 minut, lépe přikryté poklicí. Krájíme jednotlivé porce a na talíři je ozdobíme zelenou bazalkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.